Drożeją ubezpieczenia komunikacyjne

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loyd
    RS
    • 2010
    • 2342

Zamieszczone przez trucho
    Zamieszczone przez Morgoth
    Jak to wprowadzisz? Polska to taki kraj że od kilku wieków społeczeństwo nie ufało władzy (obcy elekcyjni królowie, zaborcy, okupanci) i donosicielstwem się brzydzi. Trzeba zmienić myślenie, czyli tak lekko licząc jedno, może nawet dwa pokolenia.
    Wystarczy jak policja będzie się ustawiać w pobliżu stacji kontroli pojazdów i sprawdzać samochody, które wyjeżdzają. Od razu będize wiadomo co i jak. A ludzie na stacji diagnostycznej zastanowią się zanim za 50 zł podstęplują kolejny dowód samochodu który do kasacji powinien pójść.
    Dokładnie. Jak jeden z drugim pójdzie siedzieć na 5 lat, to reszcie odrazu się odechce.

Komentarz

• Morgoth
      L&K
      • 2010
      • 1116

Wystarczy jak policja będzie się ustawiać w pobliżu stacji kontroli pojazdów i sprawdzać samochody, które wyjeżdzają.
      Za 2 h będzie telefon "z góry" odwołujący cała akcję, że niby patrole potrzebne są gdzie indziej. Stacja kontroli też bywa kontrolowana i chroniona
      Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
      G.B.Show

Komentarz

• gregor_gda
        Drive
        • 2009
        • 80

Zamieszczone przez loyd
        Gdyby były wysokie i dotkliwe kary za oszustwo podczas badań technicznych, jak pisze trucho, to może coś by się poprawiło, ale nagle z dróg mogłoby zniknąć 50% aut
        Może np. taki ?
        Napewno to lepszy pomysł niż kryterium wieku.

Zamieszczone przez gregor_gda
        Zwyzka + 60% wiek do 24 lat , natomiast 24 do 28 lat zwyzka+30 % . ale mozna to przeskoczyć całkowicie legalnie .
        Wiem cos o tym
        W jaki sposób?
        Osoba starsza która nie ma zwyzek(ubezpieczająca) jest na twojej polisie a ty przejmujesz po ty okresie jego znizki , jak masz 27 lat to tylko przez rok jest ta osoba u ciebie na polisie ale musi miec samochod i miec zniżki .
        Oczywiscie musisz miec polise w innej firmie niż osoba która ci ubezpieczy samochód
        Jeszcze do tego kwota ubezpieczenia zalezy od agenta ile na tobie chcę zarobić wiecej lub mniej , czy bedzie miał mniejszą prowizję czy wiekszą .
        Wielu agentów freferuje mniej klientów i co za tym idzie wieksza prowizja od składki
        Gregor

Komentarz

• trucho
          Ambiente
          • 2010
          • 178

Osoba starsza która nie ma zwyzek(ubezpieczająca) jest na twojej polisie a ty przejmujesz po ty okresie jego znizki , jak masz 27 lat to tylko przez rok jest ta osoba u ciebie na polisie ale musi miec samochod i miec zniżki .
          Oczywiscie musisz miec polise w innej firmie niż osoba która ci ubezpieczy samochód
          Jeszcze do tego kwota ubezpieczenia zalezy od agenta ile na tobie chcę zarobić wiecej lub mniej , czy bedzie miał mniejszą prowizję czy wiekszą .
          Wielu agentów freferuje mniej klientów i co za tym idzie wieksza prowizja od składki
          Tak miałem przy poprzednim aucie i niestety nie jest tak kolorowo. Brali zniżki ojca i moje zwyżki jako młodego kierowcy. Co więcej ojciec w swoim samochodzie chciał zaznaczyć, że będzie nieraz prowadził młody kierowca i za to też jest zwyżka

Komentarz

• gregor_gda
            Drive
            • 2009
            • 80

Tak miałem przy poprzednim aucie i niestety nie jest tak kolorowo. Brali zniżki ojca i moje zwyżki jako młodego kierowcy. Co więcej ojciec w swoim samochodzie chciał zaznaczyć, że będzie nieraz prowadził młody kierowca i za to też jest zwyżka
            Wcale tak nie jest cos kręcili osobą ubezpieczającą twoj samochod powinien być ojciec a ty powinienes być drugi na polisie tylko i wyłacznie , samochód natomiast rejstrujesz na siebie . I nie ma znaczenia , wiem bo moja żona sie tym zajmuje :lol: Wszystko zależy od agenta ubezpieczeniowego chcą poprostu zarobic jak ktoś się nie zna na zasadach :wink:
            Gregor

Komentarz

• winni77
              RS
              • 2009
              • 2183
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To może odwrócić proporcje - zrobić bardzo drogie OC (np 5% wartości auta) i taniutkie AC?
              Też nie da rady, bo im starsze auto (mniej warte) tym niższe OC i mniej chętnie kupowane AC. IMO dobrym pomysłem jest ostra kontrola na stacji i samych stacji diagnostycznych.
              Mój "Batmobil"

Komentarz

• Morgoth
                L&K
                • 2010
                • 1116

Zamieszczone przez winni77
                Też nie da rady, bo im starsze auto (mniej warte) tym niższe OC i mniej chętnie kupowane AC.
                To zrobić słynny "układ finansowy", czyli np. 5% ALE nie mniej niż ... strzelam ... 1.000 PLN

Zamieszczone przez winni77
                IMO dobrym pomysłem jest ostra kontrola na stacji i samych stacji diagnostycznych.
                Tak uważają myślący ludzie, ale to jak widać w PL nie wystarcza. W interesie rządzących jest utrzymywanie strumienia importowanych złomów (nawet milion sztuk rocznie). Istna symbioza - czyścimy Zachód jak ptaszki grzbiet nosorożca :?
                Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                G.B.Show

Komentarz

Pracuję...